ponedjeljak, 9. travnja 2012.

Kadeti Bosne iz Kalesije pobijedili Bambi rezultatom 2:0 i zauzeli 2 mjestu na tabeli



U nedelju 8.4 na gradskom stadionu u Kalesiji u okviru 11. kola omladinske lige "Istok" Kalesijci su savladali vršnjake Bambija iz Tuzle sa 2:0

Meč je bio otvoren i redale su se prilike na obije strane ali su prilike domaćina bile konkretnije i potpuno su zasluženo došli su do pobjede.Već u 6 minutu meča sa 11 metara (penal) Mirel Ibrahimović postiže pogodak i dovodi domaćina u vodstvo.Penal je izveo veoma sigurno poslavši golmana u jednu a loptu u drugu stranu.Bilo je još prilika ali pogodaka u 1. poluvremenu više nije bilo.Drugo poluvrijeme domaćini otvaraju bolje kao i prvo.Drugi pogodak i konačan rezultat meča u 59. minutu postavio je Suad Alibašić.Fenomenalni napadač Bosne primio je loptu bez problema i poslao u neodbranjivi dio gola.Bilo je još po nekoliko prilika na obije strane ali pogodaka više nije bilo.

Treba izdvojiti i pojedince iz domaćeg tima koji su na visokom nivou odigrali utakmicu pored strijelaca Mirela Ibrahimovića i Suada Alibašića treba izdvojiti Seada Kulovića koji je sa blažom povredom odigrao meč bez greške, Armina Atlagića , Muamera Čamdžića i Adnana Bećirovića.

Kalesijci su potpuno zaslušeno pobijedili i preuzeli 2 mjesto na ljestvici.Jedno je sigorno a to je da će se boriti do samog kraja da zadrže to 2 mjesto i odu u doigravanje.


Nema komentara:

Objavi komentar